Recept voor het maken van brownies

Niets is heerlijker dan ouderwetse en zelfgemaakte brownies. Deze klassieker uit de oven is lekker smeuïg en rijk gevuld met chocolade. Bijna iedereen kun je een plezier doen met een goed gebakken brownie. Ideaal op een verjaardagsfeestje of als traktatie op het werk. Uit een bakblik haal je genoeg voor iedereen. Ook niet onbelangrijk, brownies zijn gemakkelijk en snel te maken. 

Welke ingrediënten heb je nodig voor 20 brownies

Wat ook zo fijn is aan brownies, je hebt geen moeilijke ingrediënten nodig. Alle ingrediënten die je nodig hebt, staan waarschijnlijk gewoon in het keukenkastje of de koelkast. Hieronder de stappen van Boter&Bloem.

Voor brownies heb je de volgende ingrediënten nodig: 

  • 150 gram bloem
  • 250 gram ongezouten boter
  • 250 gram suiker
  • 250 gram pure chocolade
  • een zakje vanillesuiker
  • Flinke snuf zout
  • 150 gram bloem
  • 4 eieren

Zo maak je brownies

Je maakt brownies in een handomdraai. Het recept is simpel en de brownies hoeven niet lang in de oven. Handig als je onverwachts bezoek krijgt. Bij het maken van brownies gebruik je een ouderwetse kooktechniek. Je laat chocolade samen met de boter au bain-marie smelten. Laat chocolade nooit op de nieuwerwetse manier smelten in een magnetron. In de magnetron verbrandt chocolade en hiermee verpest je de smaak van de brownies. 

Op de volgende wijze smelt je de chocolade met boter voor perfecte brownies:

  • Zet een pan met een klein laagje water zonder deksel op het vuur
  • Plaats een kom op de pan
  • Smelt stukken chocolade en boter in de kom
  • Laat het mengsel op het aanrecht voor vijf minuten afkoelen

Terwijl je het mengsel aan het afkoelen is, verwarm je de oven voor op 180 graden. Ondertussen vet je een bakvorm in met een beetje boter. Bekleed de bakvorm vervolgens met bakpapier. Daarna kun je verder met het goddelijke chocolademengsel. 

Ga verder met het chocolademengsel voor brownies:

  • Meng suiker, vanillesuiker, zout en boter door het mengsel
  • Houd een zeef boven het mengsel en gooi de bloem erdoorheen
  • Meng de bloem vervolgens door het mengsel
  • Voeg vervolgens één voor één de eieren toe
  • Schenk in een bakblik zodra het mengsel smeuïg is 

Het bakblik zet je in de voorverwarmde oven. In een kleine 30 minuten heb je heerlijke, plakkerige en romige brownies. Wacht pas met aansnijden voordat je ze serveert. 

Tip: je kunt ook variëren met brownies. Voeg stukjes chocolade, nootjes of gedroogd fruit toe aan het mengsel. Het maakt niet uit wat, net wat jij lekker vindt. Bak je samen kinderen? Laat hen kiezen wat ze lekker vinden, bijvoorbeeld Smarties, Snickers of marshmallows. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *