Hoe eet je glutenvrij?

Glutenvrij eten is steeds populairder, zelfs voor mensen die geen allergie hebben. Er wordt beweerd dat gluten vervelende darmproblemen veroorzaken, ook als je geen allergie hebt. Het gaat er vooral om dat je toch nog veel blijft variëren om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarom is het van belang om een alternatief voor de gluten te vinden. Ook is het leuk om samen het glutenvrije dieet aan te gaan. Zo sta je er niet alleen voor.

Glutenvrij ontbijt

De dag begint natuurlijk met het ontbijt. De simpelste optie is om te ontbijten met yoghurt en dat te mixen met fruit. Maar er zijn veel meer opties! Er zijn bijvoorbeeld oneindig veel glutenvrije producten die je kan aanschaffen voor bij het ontbijt. Voorbeelden zijn havermout. ontbijtkoek en bestaat er zelfs glutenvrij brood. Voor als je iets meer tijd hebt in de ochtend kan je ervoor kiezen om banaan pannenkoekjes te maken. Zo zie je maar weer dat er enorm veel keuze is.

Glutenvrije lunch

Vervolgens is het tijd voor de lunch. Voor de lunch heb je zowel warme als koude glutenvrije maaltijden. Leuk voorbeeld om te maken zijn glutenvrije wraps. Je kan ze zelf gaan beleggen en ze dus naar jouw smaak maken. Ook zijn ze makkelijk mee te nemen. Daarnaast zijn fruitsalades ook erg populair. Vooral in de zomer zijn ze lekker fris. Als je toch liever iets warms eet tijdens de lunch kan je kiezen voor een omelet. Je kan zelfs bacon en eventueel groenten erbij doen. Zo geniet je nog is van je lunch.

Glutenvrije avondmaaltijd

Ten slotte is het tijd voor de avondmaaltijd. Bij deze maaltijd kan je ook weer alle kanten op gaan. Eigenlijk kan je de maaltijden maken die je altijd maakt, alleen vervang je de producten die gluten bevatten door glutenvrije producten. Voorbeeld is dan door de pasta in de spaghetti te vervangen door glutenvrije pasta. Verder kan je pasta ook vervangen door groenten. Ook is salade een populair gerecht onder glutenvrije eters en is makkelijk klaar te maken omdat je zelf de ingrediënten kan kiezen. Zelf ben je vrij in je keuze en kan je er zelf wat lekkers van maken.

Glutenvrij uit eten gaan

Natuurlijk wil je ook nog een keer uit eten kunnen. Gelukkig zijn er genoeg restaurants die glutenvrije maaltijden aanbieden. Wel is het van belang om de site van tevoren te checken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een voorbeeld van een glutenvrij restaurant in Almere is Woodstone Pizza and Wine. Ze bereiden naast pizza’s ook pasta’s en salades. Dus zit er altijd wel een lekkere glutenvrije maaltijd tussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *